Nærbilde av et skjeggkre

Tok tilbake boligen på grunn av skjeggkre

Det siste året har nyhetsbildet vært sterkt preget av en rekke saker knyttet til prisavslag for skjeggkre i boliger.

De store prisavslagene har blant annet medført at leverandørene av boligselgerforsikring, med Protector Forsikring i spissen, har tatt ut dekning for skjeggkre fra sine vilkår. Samtidig har selskapene hevdet at skjeggkre ikke utgjør en mangel ved boligsalg.

På tross av disse påstandene, er realiteten imidlertid at forsikringsselskapene både utbetaler prisavslag og aksepterer heving av boligkjøp der det avdekkes skjeggkre som utgjør en mangel ved boligen.

Senest i mai i år godtok et av selskapene å ta tilbake en enebolig på Oslos beste vestkant på grunn av reklamasjon over skjeggkre. Boligen lå i øvre prisklasse, og var markedsført med god standard. Realiteten var imidlertid at boligen var sterkt angrepet av skjeggkre. I tillegg ble det påvist avvik ved baderommene i boligen.

Boligkjøperen kontaktet Indem i oktober i fjor, og allerede i slutten av januar var hevingsavtalen signert. Boligkjøperen kunne derfor i mai levere boligen tilbake mot å få utbetalt kjøpesum og erstatning, og kunne se seg om etter en ny bolig, denne gangen forhåpentligvis uten skjeggkre.

Har du kjøpt en bolig og avdekket mangler? Ta kontakt med en av våre erfarne eiendomsadvokater i dag.

Foto: Alvesgaspar