Bilde av en høyre hånd som skriver med penn på dokumenter. Det er en kaffekopp på bordet.

Trengte avlastning til barn med CP og Tourettes – angrer på at hun ikke brukte advokat

«Jeg har brukt så lang tid, grått så mye, og fått så mange avslag fra kommunen. Jeg skulle ønske at jeg hadde en på laget mitt som kunne hjelpe meg med å kjempe mot systemet», sier hun i samtale med Indem Advokatfirma i etterkant.

Moren fikk til slutt avlastning flere døgn i måneden og støttekontakt til eldstemann. Dette skjedde først etter et helt år med avslag på avslag, innhenting av dokumentasjon fra flere instanser og en runde hos fylkesmannen. «Jeg er for sliten til å ha oversikt over alt jeg burde gjøre, og hva jeg burde skrive. Og ikke minst hvordan! Jeg er ikke vant til å skrive sånn som advokater gjør. Det tror jeg at har kostet meg mange måneder med saksbehandlingstid. Jeg hadde spart både tid og penger hvis jeg bare hadde kontaktet noen tidlig i prosessen», sier moren. Hun sier likevel at det viktigste for henne hadde vært støtten fra fagpersoner innenfor jusen. «Alle rundt meg som jobber med barna var helt enige om at barna trengte ekstra oppfølging, og at familien ble for slitne til å kunne gjøre det. Men de kan ikke kjempe mot systemet de jobber i, der skulle jeg gjerne hatt noen til å hjelpe meg og være min støttespiller helt uavhengig av kommunen».

Advokatene hos Indem Advokatfirma stiller gjerne opp for deg som trenger hjelp med å holde oversikt over frister, innhold i søknader, rettigheter og klageveier når det gjelder barn med spesielle behov. Vi kan bistå i møter, på telefon, veilede og støtte foreldre, og være en hjelp til å forstå hva staten og kommunen kan hjelpe med. Vi tilbyr bistand til fastpris.

«Neste runde er å søke om omsorgslønn fra kommunen. Jeg har allerede fått avslag én gang, og orker ikke å ta den kampen alene. Nå ønsker jeg meg hjelp fra en jurist og ikke bare fra venner og kjente», avslutter moren.