Lite trehus på gressplen

Boligselger tilkjent erstatning etter meglerfeil

Selgeren av en stor og landlig eiendom utenfor Kristiansand vant fram med sitt erstatningskrav overfor eiendomsmegleren og forsikringsselskapet etter en prosess som har tatt over ett år.

Budrunde på uriktige premisser

Selgeren var først i en budrunde med en interessent til eiendommen, men vedkommende ville ikke gi det selgeren hadde satt som minstepris.

Uten at selger var klar over det, var det imidlertid en annen interessent som lastet ned prospektet, og ba om å bli opplyst om eventuelle andre bud på eiendommen. Interessenten var også på egen befaring på eiendommen. Megleren fikk informasjon om denne interessenten, men mente at vedkommende ikke var en seriøs interessent.

Selger, som var i en situasjon hvor hun var avhengig av et salg, følte seg dermed presset til å inngå avtale med den første interessenten, og til en lavere pris enn hun egentlig ønsket.

Overraskelsen var derfor stor da den forsmådde interessenten tok kontakt med selger via sosiale medier og lurte på hva som hadde skjedd i salgsprosessen siden han ikke var blitt kontaktet.

Les også: Godt forlik for huseier i rettsmekling

Måtte til retten for å få riktig resultat

Megleren nektet å ta ansvar for feilen sin, og selgeren tok deretter ut stevning for Kristiansand tingrett. Boligselgeren var fornøyd etter at retten hadde sagt sitt, og hun kunne konstatere at kravet hennes var berettiget.

– Det betyr mye for meg at vi vant fram. Takket være Indem fikk vi et resultat langt bedre enn det motparten ville tilby, forteller boligselgeren. 

Saken er et godt eksempel på at det er viktig med god faglig bistand i en tvistesak. Utfallet i sakene kan være avhengig av små detaljer, der fagkunnskapen er helt avgjørende. Våre eiendomsadvokater har lang og bred erfaring, og kan bistå i din sak.