Perlekre inntar norske boliger

De er den siste tiden blitt skrevet mye om den raske spredningen av sølvkre og skjeggkre her i landet. Nå har også lillesøster «perlekre» blitt oppdaget i Norge. Perlekre ble første gang påvist høsten 2018. De er perlemorfarget og kan bli opptil 8 mm lange. I tillegg har de antenner som er 2/3 lange i forhold til kroppen.

Perlekre kan spre seg raskt

Perlekre er oppdaget i både Oslo og Bergen. Skadedyrekspert Johan Mattson i Mycoteam anslår overfor DinSide.no at perlekreene kan spre seg svært raskt i norske hjem. Hvis det viser seg å være som ekspertene spår, kan perlekre være å finne over hele landet allerede om et halvt år.

Perlekre trives på tørre og varme steder med god tilgang til fuktighet. De er også veldig flinke til å gjemme seg i kriker og kroker, og kan derfor være vanskelig å oppdage.

Det er per i dag antatt av Mycoteam at perlekre ikke forårsaker skader på bygninger og utgjør heller ikke helsemessige plager. Det er likevel for tidlig å si noe om perlekreenes innvirkning på bomiljøet. Det forskes for tiden på denne arten og bekjempelsestiltak vurderes. De er uansett svært sjenerende å ha i boligen. Særlig fordi perlekre ikke holder seg til våtrommene som sølvkre, men beveger seg i hele boligen.

Prisavslag ved kjøp av bolig med perlekre

Oppdager du perlekre i en bolig du nylig har kjøpt, kan det være en mangel som vil kunne gi grunnlag for prisavslag på flere hundre tusen kroner.

Ta kontakt med oss i dag, så kan vi bistå deg med reklamasjon overfor selger, innhenting av dokumentasjon og fremsettelse av krav. Du kan nå oss på telefon 22 00 88 88 eller ved å sende en e-post til post@indem.no.

Kilder: Mycoteam, DinSide